SSC Grängesberg


I lördags var jag och ett 10 tal andra och körde bil på Grängesbergs Halkbana där körde vi en såkallad konbana alltså en bana som är uppsatt med hjälp av koner.

Dagen börja tidigt i Gävle där jag klev upp och stortsätt satte mig i bilen och börja köra E16 mot Ludvika för att träffa resterane i Ludvika på McDonald’s.Efter lite kaffe där så rulla vi iväg mot Grängesberg där banan var redo att ta emot oss. Efter ett obligatorisk registrering och betalning var det dags för ett följevarv
runt banan. Det var exakt samma bana vi körde för 1 år sedan när vi var där sist.
Efter målgången var det dags att göra sig redo värma upp kroppen dra på sig hanskar hjälm och in i bilen för att sedan värma upp motorn däcken och försöka att inte köra av vägen.

Dagen börja bra jag låg bättre i tiden än jag gjorde förra året redan från första varvet det kändes skönt att känna att man lärt sig hur bilen fungerar när man pressar den lite.
När dagen gick mot sitt slut hade jag putsat tiden från förra året med hela 5sekunder vilket jag är välldigt nöjd med det är utan att ha gjort en enda förbättring på bilen utan det är bara föraren som har blivit “bättre”… Billigare tidsvinster är svåra att hitta.

Men till slut vill jag bara tacka Lars från SSC Dalarna till en underbar dag med kul körning god mat och som vanligt trevliga mäniskor samt en hel del boxer buller, även om vi hade lite andra konstiga bilar som var närvarande dom hade sina motorer stånde rakt upp hmm konstigt sätta att ha en motor…

My subaru in action